Wandeltheater

Wandeltheater

Mise-en-scène in het kasteel

Laat je onderdompelen in het kasteelleven! Het Kasteel van Loppem neemt je mee op tijdreis, vestigt de aandacht op een aantal belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van het kasteel en geeft jullie inzicht in het leven van de kasteelbewoners.

Wat kan je verwachten? In het wandeltheater nemen acteurs en amateurtoneelspelers je mee in zes verschillende ruimten van het kasteel. Ze laten je kennis maken met de grote en kleine geschiedenis die zich afspeelde binnen de kasteelmuren tussen 1859 en 1939.

Verdeeld in zes groepjes gaan we van ruimte naar ruimte en zijn we getuige van o.a. bepalende politieke beslissingen, genieten we mee van de passie van een kunstverzamelaar, vernemen we wat de aanzet was van de doolhof of worden we geconfronteerd met de Duitse bezetting. Het publiek krijgt inkijk in de wereld van het huispersoneel, we maken kennis met architect Bethune – de man die Savina van Caloen begreep -, zonder de invloed van die goede vriend Gezelle te vergeten. Het zijn slechts enkele momenten uit dit rijk verleden. Humor en ernst, verslagenheid en gedrevenheid wisselen elkaar af in het Rode Salon, het Blauwe Salon, de eetkamer, de keuken, het bureau van koning Albert I en de collectiezalen.

Het wandeltheater wordt in elkaar gebokst  samen met Het Zingend Vuurgeboomte en andere toneelspelers uit de regio. Ook beroepsacteur Onno van Gelder jr. is van de partij. Het script en de regie worden verzorgd door Benoit Kervyn.

Opgelet: twee taferelen spelen zich af op de eerste verdieping, er is geen lift.

Er zijn voorstellingen op zaterdag 16 september om 16u30 en om 19u30 en op zondag 17 september om 11u en om 14u.

Schrijf je nu in!