Historisch wandeltheater in Kasteel van Loppem

Historisch wandeltheater in Kasteel van Loppem

Historisch wandeltheater in Kasteel van Loppem krijgt vervolg: "Het paleis liet ons kopie maken van uniform Koning Albert I"

In september vormt het Kasteel van Loppem opnieuw het decor voor een historisch wandeltheater. Liefst 27 acteurs van Het Zingend Vuurgeboomte brengen in zes ruimtes - en evenveel scènes - de geschiedenis van het kasteel tot leven. De acteurs worden daarbij uitgedost in historisch correcte kledij. “We mochten van het paleis een kopie maken van het uniform van Koning Albert I”.

De eerste editie van het wandeltheater in het kasteel van Loppem kende veel bijklank en dus krijgt het project een vervolg. “Een kopie van vorig jaar wordt het evenwel niet”, zegt regisseur Benoit Kervyn. “In plaats van vijf zijn er nu zes scènes, waarvan twee volledig nieuwe. Een van de bestaande scènes werd herwerkt. De zes scènes worden in evenveel ruimtes gespeeld, waaronder ook een nieuwe.”

Het wandeltheater komt met rasse schreden dichterbij. We zitten al volop in repetitie modus en doen ons best om er iets spectaculairs van te maken! De media kwam een kijkje nemen naar hoe we die voorbereidingen precies aanpakken.

Het volledige artikel uit het Nieuwsblad kan je hier lezen.