Het kasteel is tijdens de zomervakantie iedere dag geopend!

Kasteel

Het kasteel is een waar totaalkunstwerk. Architectuur en interieur zijn gelijktijdig ontworpen en als geheel bewaard gebleven. Let op het kunstige houtsnijwerk van de trap, de speciaal ontworpen deurklinken en vloertegels of op de muurschilderingen met onderschriften van de Vlaamse dichter Guido Gezelle. 

Tegelijk maak je kennis met het dagelijks leven van de bewoners in hun zomerverblijf. Naast de imposante hal en de statige salons zie je ook de keuken en de familiekapel. 

Het kasteel herbergt een indrukwekkende kunstcollectie daterend vanaf de vroege middeleeuwen tot het begin van de 20ste eeuw. Naast de talrijke schilderijen maken we kennis met een heel bijzondere collectie oude beeldhouwwerken. Men kan er tevens op verkenning naar kunst uit Azië en Afrika.

Op voorhand tickets kopen om het kasteel te bezoeken is niet nodig, maar kan wel. Tickets kunnen aangekocht worden aan de ingang van het kasteel. Online boeken kan via Tiqets.

Park en doolhof

Rond 1800 werd het kasteelpark aangelegd als een ‘jardin anglo-chinois’. Gelijktijdig met de bouw van het kasteel ontwierp de Luikse tuinarchitect Jean Gindra het park in Engelse landschapsstijl. Het imposante kasteel pronkt nog steeds midden in een romantisch park met eeuwenoude bomen, vijvers en grotten. Als je stil bent, kan je misschien vleermuizen spotten in de buurt van de ijskelders.

In 1873 werd een doolhof van rode en groene haagbeuk aangeplant voor de jonge Albert en Ernest van Caloen. De doolhof is open van april tot eind oktober. Je kan er hopeloos in verdwalen. 

Tarieven en
openingsuren