Het kasteel is open op maandag 20 mei

Bezoek

Perfecte daguitstap

Het indrukwekkende kasteel ligt in een romantisch park met vijvers en een doolhof: een ideale uitstap voor jong en oud! Individuele bezoekers kunnen het kasteel bezichtigen vanaf maart tot halverwege november. Groepen kunnen hier iedere dag van het jaar terecht, mits reservatie.

Openingsuren en tarieven

Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.
marketing cookies accepteren

Even voorstellen

Neogotisch monument vlakbij Brugge

Tussen 1858 en 1863 lieten baron Charles van Caloen en zijn echtgenote gravin Savina de Gourcy Serainchamps het romantische Kasteel van Loppem bouwen.

De architectuur en de interieurs zijn in hun oorspronkelijke staat behouden. Bovendien herbergt het kasteel een rijke kunstcollectie. In het verleden kwamen kunstenaars en koningen hier op bezoek. Vandaag ben je te gast bij de bouwheren en de eerste bewoners. De Stichting Jean van Caloen zorgt voor het behoud van dit bouwwerk en stelt het kasteel en het omliggende domein open voor bezoekers.

lees meer
test

Kasteel van Loppem
Charles van Caloen
Savina de Gourcy Serainchamps

1858-1863

Collecties

Een bezoek aan het Kasteel van Loppem is als een reis door de tijd en een reis rond de wereld.

De neogotische interieurs en woonvertrekken beneden tonen je het leven zoals het was in de 19de eeuw en vroege 20ste eeuw.

Langs een statige trap klim je naar de eerste verdieping. Boven kan je binnenkijken in de familiekapel. Je ziet er ook de kamer waar koning Albert I en koningin Elisabeth in 1918 verbleven. De kunstcollecties van Jean en Roland van Caloen zijn in aparte ruimtes ondergebracht. Je kan er zowel werken uit onze middeleeuwen als Aziatische en Afrikaanse kunst bewonderen.

lees meer

Blog

Blijf op de hoogte

Er vinden regelmatig culturele evenementen plaats in het kasteel en op het omliggende domein. Regelmatig verschijnt ook een webmagazine. Elk nummer is gewijd aan één specifiek onderwerp in verband met het kasteel of zijn bewoners: een kunstwerk, een boeiend verhaal, een sprekende getuigenis. Blijf op de hoogte via facebook of instagram en onze nieuwsbrief. Alle nieuwsberichten en webmagazines vind je ook op onze blog.

naar de blog

Feestzaal

Unieke locatie

Op zoek naar een originele locatie voor een feest of bijeenkomst? De oude manege van het kasteel werd omgebouwd tot feestzaal. Bedrijven en particulieren kunnen deze sfeervolle ruimte huren. In de zaal kunnen 250 tot 300 mensen aanzitten. Voor een staande receptie is er plaats voor 450 genodigden. De gewelfde kelders van het kasteel zijn beschikbaar voor kleinere evenementen.

lees meer
Volg ons op instagram