Home | Kasteel van Loppem

Geschiedenis

Neogotisch monument vlakbij Brugge

In 1856 lieten baron Charles van Caloen en zijn echtgenote gravin Savina de Gourcy Serainchamps het romantische Kasteel van Loppem bouwen.
De architectuur en de interieurs zijn in hun oorspronkelijke staat behouden. Bovendien herbergt het kasteel een rijke kunstcollectie. In het verleden kwamen kunstenaars en koningen hier op bezoek. Vandaag ben je te gast bij de bouwheren en de eerste bewoners. De Stichting Jean van Caloen zorgt voor het behoud van dit bouwwerk en stelt het kasteel en het omliggende domein open voor bezoekers.

Lees meer

Bezoek

Perfecte daguitstap

Het indrukwekkende kasteel ligt in een romantisch park met vijvers en een doolhof: een ideale uitstap voor jong en oud! Individuele bezoekers kunnen het kasteel bezichtigen van de paasvakantie tot het einde van de herfstvakantie. Groepen kunnen hier iedere dag van het jaar terecht, mits reservatie. 

Openingsuren & tarieven

Evenementen

Niet te missen

Er vinden regelmatig evenementen plaats op het kasteel en het omliggende domein. De Stichting Jean van Caloen werkt hiervoor samen met partners zoals de gemeente Zedelgem en Toerisme West-Vlaanderen. Consulteer regelmatig deze website of onze facebookpagina voor meer info.

Lees meer

Feestzalen

Unieke locatie

Op zoek naar een originele locatie voor een feest of bijeenkomst? De oude manège van het kasteel werd omgebouwd tot feestzaal. Bedrijven en particulieren kunnen deze sfeervolle ruimte huren. In de zaal kunnen 250 tot 300 mensen aanzitten. Voor een staande receptie is er plaats voor 450 genodigden. De gewelfde kelders van het kasteel zijn beschikbaar voor kleinere evenementen.

Lees meer