Het kasteel is open op woensdag 1 mei

Kastelen- en Abdijenjaar 2024

Kastelen- en Abdijenjaar 2024

Wie in het Brugse Ommeland rondtoert, treft meer dan honderd kastelen aan... Bijna allemaal dateren ze uit de 19de eeuw, al lijken ze vaak veel ouder. Daarnaast maken enkele prachtige authentieke abdijen en andere religieuze erfgoedparels al eeuwenlang ongestoord deel uit van het historisch decor. In 2024 zet het Brugse Ommeland dit bijzondere erfgoed in de kijker met een Kastelen- en Abdijenjaar, gevuld met activiteiten voor groot en klein. Tal van historische sites stellen hun domein open en laten graag iedereen kennis maken met hun prachtige erfgoed!

Kastelen en abdijen

De groene regio rond Brugge telt maar liefst meer dan honderd kastelen en acht abdijsites. Tijd om dit prachtige erfgoed in de kijker te plaatsen, vond het Brugse Ommeland. Tijdens het themajaar kan je een kijkje nemen over kloosterpoorten en achter kasteelpoorten. Voor jong en oud staan er tal van unieke belevenissen en activiteiten op het programma!

Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.
marketing cookies accepteren

Het Kasteel van Loppem als ambassadeur

Het Kasteel van Loppem is één van de ambassadeurs van het Kastelen- en Abdijenjaar. We voorzien een brede waaier aan leuke activiteiten en evenementen voor jong en oud op het kasteeldomein. Zin in een behind the scenes rondleiding in het kasteel en de bijgebouwen, of liever een heerlijke High Tea met een prachtig uitzicht? Wees welkom en laat je verrassen!

Meer informatie vind je op de website van het Brugse Ommeland. Benieuwd naar de evenementen op alle deelnemende sites? Bekijk dan zeker de evenementenkalender.